Choi Kwai

Choi Kwai International is een internationale verkooporganisatie gericht op het beleveren van Aziatische restaurants in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige producten. Deze producten worden geleverd op ieder gewenst moment en plaats. Door eigen distributie zijn deze belofte de afgelopen 30 jaar waargemaakt.

Historie Choi Kwai
Choi Kwai International is ontstaan vanuit een familie activiteit. De ouders van oprichter Jan Rijcken, begonnen met het kweken van champignons. Vervolgens was taugé een opkomend product dat door de familie met beide handen werd opgepakt en het werd een groot succes.

Toen Jan Rijcken al zijn rijbewijzen had trad hij in dienst bij zijn moeder, die zich inmiddels verzelfstandigd had in het beleveren van Chinese restaurants. Eind jaren tachtig kwam er een moderne bedrijfshal. Moeder en zoon gingen vervolgens samen in de zaak en de naam werd veranderd in Grossierderij Rijcken-Buurman. Begin jaren negentig kwamen er kansen voor export naar Duitsland.

De handelsnaam werd nogmaals veranderd naar de huidige handelsnaam, Choi Kwai International. Choi staat voor groente en Kwai is een soort scheldwoord voor blanke buitenlander. In de loop der tijd zijn er door vele concurrente afgeleide vertalingen gemaakt, maar het heeft de naam enkel en alleen gesterkt in zijn hoedanigheid.

De oorspronkelijke groente leveranties waren inmiddels uitgebreid met droog- en vriesgoed en later ook met non food. Het Aziatische restaurant kan voor zijn leveranties geheel bij Choi Kwai terecht.

In de jaren 2000 tot 2004 is de onderneming tijdelijk in vreemde handen geweest, Ebo van den Bor. In deze jaren heeft de toenmalige aandeelhouder de business van Choi Kwai nadrukkelijker gespecialiseerd op de Duitse en Oostenrijkse markt. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en Jan Rijcken kocht de firma terug. Vervolgens is de firma door Jan Rijcken teruggebracht in zijn hoedanigheid van een snelle en flexibele verkooporganisatie.

Wij nodigen u uit

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Uw contactpersoon Jasper Breurkens is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Rechtstreeks contact

Jasper Breurkens
T: 06 - 21 94 07 09
E: j.breurkens@lingewaard.nl

Uw onderneming vestigen in Lingewaard?

Lingewaard ligt tussen de Randstad en Duitsland aan de A15. Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Dat uit zich onder andere in de aanwezigheid van veel bedrijven in diverse sectoren.

>    Home>    Lingewaard>    Bedrijventerrein Houtakker II>    Bedrijventerrein Pannenhuis II>    Bedrijventerrein Agropark II>    Nieuws>    Contact