Bedrijventerreinen Lingewaard... updates, nieuws en trending

De nieuwe hub van Jumbo is in gebruik genomen!

Bemmel als boodschappendraaischijf voor de wijde regio Arnhem-Nijmegen: gisteren is de hub van Jumbo in gebruik genomen. Dagelijks rijdt de vrachtwagen hier eerst honderden en over enkele maanden duizenden kratjes met boodschappen de loodsen op bedrijventerrein Pannenhuis naar binnen. Om vervolgens door kleinere bestelbusjes naar de klant te worden gebracht.

Vanuit Bemmel worden huishoudens in een relatief groot afzetgebied bediend: van Boxmeer tot Veenendaal, van Kesteren tot Aalten. In dat gebied zitten fysiek ruim vijftig Jumbosupermarkten, waarvoor geleverd wordt. 

Reeds ingepakte krat naar Bemmel
Woordvoerder Michiel de Ruijter van Jumbo benadrukt dat het geen distributiecentrum is: ,,Geen enorme rijen met schappen, met orderpickers. Dat gebeurt voor dit gebied vooral in het distributiecentrum Den Bosch, van waaruit vrachtwagens met de kratjes die voor elke klant specifiek al zijn ingepakt naar Bemmel rijden. Bemmel is een hub, van waaruit kleinere bestelwagens naar de voordeur van de klant rijden.” 

Jumbo begint de eerste maanden voorzichtig: sinds gisteren rijden er zeven busjes en werken er zo'n vijftig mensen. Ook blijft het bezorgingsgebied bij de start nog beperkt tot de Betuwe, Nijmegen en Arnhem. De Ruijter: ,,Eerst de basis goed op orde krijgen, het zijn complexe logistieke processen. Daarna breiden we uit, uiteindelijk naar zo'n veertig bezorgbusjes en tweehonderd werknemers.” 

Distributiecentrum Elst over week dicht
De vijftig mensen die sinds gisteren in of vanuit Bemmel aan de slag zijn gegaan, wonen hoofdzakelijk in de gemeente Lingewaard. Bovendien kwamen zo'n twintig van hen van het distributiecentrum dat Jumbo had in Elst en dat wordt afgestoten. 

Overigens kon Jumbo het distributiecentrum in Elst niet ombouwen tot hub. ,,Daarvoor is het complex in Elst veel te groot", is de uitleg van De Ruijter. Distributiecentrum wordt feitelijk later deze week of volgende week gesloten. 

Ochtend- en middagshift
Er wordt vanuit de Bemmelse hub gewerkt in twee shifts: de ochtend- en middag/avondploeg. Die bezorgen tussen 08.00 en 22.00 uur en kunnen desgewenst in een shift desgewenst twee ritten naar zo'n dertien voordeuren rijden. Elk bezorgbusje komt dus maximaal bij ruim vijftig adressen per etmaal. 

Bron: De Gelderlander
Foto: © Erik van 't Hullenaar

Wij nodigen u uit

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Uw contactpersoon Jasper Breurkens is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Rechtstreeks contact

Jasper Breurkens
T: 06 - 21 94 07 09
E: j.breurkens@lingewaard.nl

Uw onderneming vestigen in Lingewaard?

Lingewaard ligt tussen de Randstad en Duitsland aan de A15. Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Dat uit zich onder andere in de aanwezigheid van veel bedrijven in diverse sectoren.

>    Home>    Lingewaard>    Bedrijventerrein Houtakker II>    Bedrijventerrein Pannenhuis II>    Bedrijventerrein Agropark II>    Nieuws>    Contact