Bedrijventerreinen Lingewaard... updates, nieuws en trending

Eerste grote distributiehal in Bemmel komt eraan, in het voormalige Bergerden-gebied

De eerste XL-distributieloods in Lingewaard komt eraan, op de grens van Bemmel en Huissen in het voormalige Bergerdengebied. De hal wordt omgerekend zo’n zes voetbalvelden groot. 

Lingewaard heeft hiervoor een perceel van bijna 4 hectare verkocht aan de logistieke vastgoedpoot van het bedrijf VolkerWessels. Dat komt langs de Fresialaan/Gloxinialaan, niet ver van de rotonde met de Karstraat. Daarmee zitten vrachtwagens straks snel bij de op- en afritten van de A15.

Grondverkoop: 5 miljoen euro
De grondverkoop levert Lingewaard 5 miljoen euro op. Volgens wethouder Helga Witjes is nog niet bekend welk distributiebedrijf de loodsen gaat huren. ,,Maar de interesse voor deze centrale locatie tussen Arnhem en Nijmegen is groot.” Volgens Witjes zijn er opties op bijna alle percelen, sinds het vorig jaar mogelijk werd om niet alleen agrarische ondernemingen maar álle soorten bedrijven hier te vestigen. 

Qua omvang nog net toegestaan
Een dergelijke 'grote jongen’ is met 38.0000 vierkante meter nog net toegestaan in Lingewaard, want nóg grotere XXL-loodsen mogen alleen op Park 15 komen; of op het toekomstige Nijmeegse bedrijventerrein naast Park 15, aan de oostzijde van de Griftdijk. 

Het is de derde XL-loods die in Lingewaard verrijst. De eerste twee staan op bedrijventerrein Pannenhuis, aan de andere kant van de Karstraat. Daar zitten Koeltrans en Tegelgroep als vaste gebruikers in. 

Extra bouwhoogte: naar 15 meter
De gemeente wil dat VolkerWessels met een loodsontwerp komt, waarin volop aandacht is voor duurzaamheid. Daar staat tegenover dat de maximale bouwhoogte van 10 meter wordt opgerekt naar 14,5 meter. Dat is nodig omdat de stellingen waar de computergestuurde robots langsgaan 12 meter hoog worden.  

Het distributiecentrum moet medio volgend jaar klaar zijn voor verhuur. 

Artikel: De Gelderlander

Wij nodigen u uit

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Uw contactpersoon Jasper Breurkens is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Rechtstreeks contact

Jasper Breurkens
T: 06 - 21 94 07 09
E: j.breurkens@lingewaard.nl

Uw onderneming vestigen in Lingewaard?

Lingewaard ligt tussen de Randstad en Duitsland aan de A15. Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Dat uit zich onder andere in de aanwezigheid van veel bedrijven in diverse sectoren.

>    Home>    Lingewaard>    Bedrijventerrein Houtakker II>    Bedrijventerrein Pannenhuis II>    Bedrijventerrein Agropark II>    Nieuws>    Contact