Bedrijventerreinen Lingewaard... updates, nieuws en trending

Lingewaard kijkt naar nieuw bedrijventerrein

Lingewaard is aantrekkelijk voor ondernemers. Dat blijkt onder andere uit de verkoop van kavels op bedrijventerreinen de afgelopen jaren. Ook is er overleg met verschillende ondernemers die zich hier nog willen vestigen. Daarom onderzoeken we of we onze bedrijventerreinen kunnen uitbreiden. 

Bijna alle bedrijfskavels verkocht 
De gemeente verkoopt grond zodat bedrijven hier kunnen starten of uitbreiden. Op Pannenhuis II, Agropark II en Houtakker II gaan de grondverkopen goed. De verwachting is dat we dit jaar bijna alle kavels verkopen. Hierna ontstaan er tekorten. 

Onderzoek uitbreiding Agropark op Bergerden
De gemeente start nu een onderzoek of we bedrijventerrein Agropark richting Bergerden kunnen uitbreiden. Bij dit haalbaarheidsonderzoek kijken we of er genoeg vraag is naar uitbreiding. Maar ook of de gebieden geschikt zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. 

Regionale afstemming
Hoe het nieuwe bedrijventerrein in Lingewaard eruit komt te zien, bespreken we ook in de regio. Dit doen we in het Regionaal Programma Werklocaties regio Arnhem – Nijmegen. In dit programma staat ook onder welke voorwaarden gemeenten nieuwe bedrijventerreinen mogen toevoegen. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er in Lingewaard geen XXL logistiek komt (groter dan 4 hectare).

Door deze regionale afstemming wil de regio aansluiten bij wat ondernemers vragen en overaanbod voorkomen. Het nieuwe bedrijventerrein is voor lokale en regionale bedrijven, klein én groot (tot 4 hectare). Ook moet het toekomstbestendig worden.

Wij nodigen u uit

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Uw contactpersoon Jasper Breurkens is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Rechtstreeks contact

Jasper Breurkens
T: 06 - 21 94 07 09
E: j.breurkens@lingewaard.nl

Uw onderneming vestigen in Lingewaard?

Lingewaard ligt tussen de Randstad en Duitsland aan de A15. Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Dat uit zich onder andere in de aanwezigheid van veel bedrijven in diverse sectoren.

>    Home>    Lingewaard>    Bedrijventerrein Houtakker II>    Bedrijventerrein Pannenhuis II>    Bedrijventerrein Agropark II>    Nieuws>    Contact