Bedrijventerreinen Lingewaard... updates, nieuws en trending

Nog één bedrijfsperceel te koop in Lingewaard

Lingewaard heeft na deze week nog precies één bedrijfsperceel te koop: een stuk van 3200 vierkante meter op De Houtakker in Bemmel. Met de verkoop van een 1,3 hectare Pannenhuis nu immers uitverkocht.

Koeltrans Aalsmeer heeft het laatste stuk bedrijfsgrond op Pannenhuis-2 gekocht en gaat daar nog een grote distributieloods bouwen; met een gebouwtje dat dient als rustruimte waar maximaal twintig chauffeurs kunnen overnachten. Het is deze zomer precies twaalf jaar geleden dat autosloper Jansen-Van Beek vanuit de Krakkedel tussen Angeren en Gendt/Doornenburg naar dit gebied verhuisde. Kort daarop verscheen er de busremise van Connexxion. 

Verder terug in de historie was was het complex van de gefuseerde veilingen uit Huissen, Elst, Nijmegen en Ressen de eerste grote speler in deze voorheen maagdelijke weilanden tussen Huissen, Bemmel en Angeren. Die bouwden er in 1973, centraal in het gebied. 

Twee particuliere percelen te koop
Aan de overzijde van de Karstraat - Agropark-2 geheten, onderdeel van NEXTgarden - zijn alleen nog twee bedrijfspercelen te koop, maar die worden aangeboden door een particuliere investeerder. De gemeente heeft daar geen kavels voor algemene bedrijfsvoering meer. 

Wel heeft Lingewaard verder westwaarts op NEXTgarden, aan de Hedera, nog enkele kavels. Maar die zijn louter en alleen bedoeld voor de kastuinbouw. Meest concrete kooplustige voor een perceel daar is Cannamax, het bedrijfsconsortium dat mee doet aan de landelijke proef om legale wiet te telen. 

Nieuwe kavels over anderhalf jaar
Het is nu wachten op de invulling van de rest van NEXTgarden, maar voor dat gebied moet het bestemmingsplan nog worden aangepast. Naar verwachting zal dat nog een kleine anderhalf jaar duren. Tot eind volgend jaar moet Lingewaard daarom ‘nee’ verkopen als ondernemers bedrijfsgrond willen kopen. 

Feiten
15.700 arbeidsplaatsen zijn er totaal op Lingewaards grondgebied.
42 procent van de banen op bedrijventerreinen, oftewel 6600, zijn er op Pannenhuis 1 en 2 tezamen.
Pannenhuis telt nu in totaal, inclusief het oude veilingterrein, 86 hectare.

Lees hier het hele artikel van De Gelderlander

Wij nodigen u uit

Wenst u meer informatie over de vestigingsmogelijkheden?

Wenst u graag vrijblijvend in contact te komen voor verdere vragen of mogelijkheden? Dat kan!

Uw contactpersoon Jasper Breurkens is te bereiken via onderstaande contactgegevens.

Rechtstreeks contact

Jasper Breurkens
T: 06 - 21 94 07 09
E: j.breurkens@lingewaard.nl

Uw onderneming vestigen in Lingewaard?

Lingewaard ligt tussen de Randstad en Duitsland aan de A15. Het economisch klimaat in de gemeente Lingewaard is goed. Dat uit zich onder andere in de aanwezigheid van veel bedrijven in diverse sectoren.

>    Home>    Lingewaard>    Bedrijventerrein Houtakker II>    Bedrijventerrein Pannenhuis II>    Bedrijventerrein Agropark II>    Nieuws>    Contact